Dobře se najíst v centru Prahy na Pražských Příkopech je hračka, stačí si jen dobře vybrat…
Poradíme vám kde a co si dnes můžete dát dobrého!
POLEDNÍ MENU – Pondělí 4.3.2024
(vybraná jídla a restaurace)
LOKALITA HYBERNSKÁ ULICE
ČERVENÝ JELEN
Hybernská 1034/5, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:15 hodin.
Polévky:
Kulajda | houby | pošírované vejce | brambory | kopr | křupavá šalotka | – 85 Kč
Kuřecí s kukuřicí | polentové knedlíčky | řapíkatý celer | špenát | jarní cibulka | – 90 Kč
Hlavní jídlo:
Hovězí Angus Rumpsteak dokrmovaný zrnem | 200g | česnekoví máslo | langoš | lanýžová majonéza | Peccorino | nakládaný květák & ředkvičky | hlíva ústřičná | Dobročinné jídlo (z každé porce 50 Kč) od Jiřího Langmajera a Marka Fichtnera pro hospic Svatého Lazara | www.hsl.cz | Více o Dobrojídle zde v odkazu | – 345 Kč
Telecí pavouček | 150g | gratinované brambory | slaninová omáčka | tuřín | selský salát | – 235 Kč
Naše žloutkové Linguini & čerstvý černý lanýž | smetana | Peccorino | – 225 Kč
Guláš z hlívy ústřičné | majoránka | tuřín | louhovaný preclík | salát z pečené řepy | – 245 Kč
Špenátové lasagne | Mozzarella | rajčata | jemné salátové listy | bazalkový dresink | | citrónový jogurt | – 220 Kč
Dezert:
Napoleon řezy | listové těsto | žloutkový krém | citrónová poleva | – 85 Kč
Speciální nabídka:
V nabídce restaurace Červený Jelen na obědovém menu naleznete navíc ještě GRILL a A LA CARTE MENU i další dezerty.
Celé obědové menu naleznete ZDE V ODKAZU.
LOKALITA V CELNICE ULICE
LA GARE
V Celnici 1038/3, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 hodin.
Polévka:
Kachní kaldoun, nudle, hrášek – 85 Kč
Předkrm:
Hřbet z divočáka worcester, koriandr, sojové výhonky – 185 Kč
Hlavní jídlo:
Tarte flambée s kozím sýrem a špenátem – 235 Kč
Treska skrei, čočkové ragú, citronová omáčka – 375 Kč
Telecí krk, smržová omáčka, grilovaný černý kořen – 348 Kč
Grilované hovězí žebro, marinovaná cibule, dušená rýže – 267 Kč
Holandský řízek ze stařeného masa, šťouchané brambory, salátek z jablek – 289 Kč
CACAO PRAGUE
V Celnici 1031/4, Praha 1
Polévka:
Dýňový krém – 50 Kč
Hlavní jídlo:
Krůtí špíz s hranolky a tatarskou omáčkou – 175 Kč
Caesar salát s vejcem, krutony a parmazánem – 155 Kč
Zelený ledový čaj – 40 Kč
KOLKOVNA CELNICE
V Celnici 1031/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi – 45 Kč
Hlavní jídlo:
Hovězí Stroganoff, rýže, 150 g – 209 Kč
Pappardelle s pancettou, česnekem, bazalkovým pestem a cherry rajčaty – 179 Kč
LOKALITA NA PŘÍKOPĚ ULICE
KOGO Slovanský dům
Na Příkopě 22, Praha 1
Speciální denní nabídka:
CARPACCIO Z ČERSTVÉHO TUŇÁKA S VOLSKÝM OKEM A TERIYAKI SALSOU – 595 Kč
TATARÁK Z TUŇÁKA, LOSOSA A AVOKÁDA S WASABI MAJONÉZOU – 595 Kč
TATARÁK Z TUŇÁKA S AVOKÁDEM, SRIRACHOU A TERIYAKI SALSOU – 595 Kč
RIZOTO S LANGUSTÝNAMI A KREVETAMI NA SICILSKÝ ZPŮSOB – 555 Kč
RIZOTO S KREVETAMI A ZELENÝM CHŘESTEM – 585 Kč
KREVETY V JAPONSKÉ TEMPUŘE S PIKANTNÍ OMÁČKOU – 695 Kč
FILET Z DIVOKÉHO MOŘSKÉHO VLKA NA PÁNVI S KREVETAMI, RAJČATY A OLIVAMI S BRAMBOROVOU KAŠÍ SE ŠPENÁTEM – 695 Kč
CHOBOTNICE S CHERRY PICCANTE A KIMCHI – 565 Kč
FILET Z KAMBALY NA PROVENSÁLSKÝ ZPŮSOB S PEČENOU ZELENINOU – 725 Kč
SMAŽENÝ TELECÍ ŘÍZEK NA MILÁNSKÝ ZPŮSOB S BRAMBOROVOU KAŠÍ – 595 Kč
LOKALITA OVOCNÝ TRH ULICE
PUBLIC CHILLI
Ovocný trh 12, Praha 1
Polévka:
Wonton polévka s vepřovým masem, shitake houbami a zeleninou – 69 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí satay s pikantní arašídovou omáčkou, korejská rýže – 239 Kč
Orestovaný vepřový bok pěti vůní se zeleninou, čili a kokosovou rýží – 219 Kč
Velká wonton polévka s rýžovými nudlemi, shitake houbami a zeleninou – 229 Kč
Speciální nabídka:
KURZY VAŘENÍ
V Public Chilli pořádají kurzy vaření, kde vás Natali naučí vařit speciality převážně asijské kuchyně.
Více informací ZDE V ODKAZU.
NA ČEPU
Ovocný trh 1096/8, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévky:
Uzená s kroupami, 0,3l – 50 Kč
Dýňová polévka, 0,3l – 50 Kč
Hlavní jídlo:
Maďarský guláš, houskový knedlík, 130g – 195 Kč
Kuřecí stehno ala bažant, bramborový knedlík, 1 ks – 185 Kč
Krůtí burger s čedarem, smažené hranolky, tatarská omáčka, 130g – 195 Kč
Zeleninové krémové rizoto, parmezán, 250g – 185 Kč
Míchaný zeleninový salát s vepřovou panenkou na anglický způsob, toast, 250g – 255 Kč
Menu:
Uzená s kroupami 0,3l & Vepřová plec na paprice, těstoviny, 130g – 225 Kč
Nápoje k obědu:
Birell, birell pomelo&grep, 0,3l – 39 Kč
Čepovaná malinovka, 0,25l – 39 Kč
Filtrovaná voda s citrusy, 0,45l – 39 Kč
NOVÝ BONUS PROGRAM / 10+1 / – každý “ jedenáctý “ oběd do 200 Kč je ZDARMA!
Rozhovor se spolumajitelem restaurace Na Čepu – Jiřím Mokrým.
GAMBEROROSSO
Jakubská 744/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Zuppa di cavolo cappuccio con curcuma e pancetta – kapustová polévka s kurkumou a pancettou – 65 Kč
Hlavní jídlo:
Insalata Caprese – mozzarella, cherry rajčata, rukola, bazalka – 179 Kč
Risotto alla zucca con gorgonzola e spinaci – dýňové rizoto s gorgonzolou a špenátem – 190 Kč
Strozzapreti con salsiccia, pomodorini, zafferano, piselli – strozzapreti se salsicciou, rajčata, šáfran, hrášek – 210 Kč
Spaghetti con vongole, pomodoro, prezzemolo – špagety se srdcovkami, rajče, petržel – 325 Kč
Pizza Puttanesca – rajčata San Marzano, fior di latte, ančovičky, chilli, česnek, olivy, červená cibule – 199 Kč
LOKALITA NA POŘÍČÍ ULICE
LA REPUBLICA
Na Poříčí 1041/12, Praha 1
Polévka:
Hovězí vývar – 40 Kč
Hlavní jídlo:
Tagliatelle s bazalkovým pestem a cherry rajčátky – 159 Kč
Kuřecí prso se sýrovou omáčkou a hranolkami – 179 Kč
Holandský řízek s bramborovou kaší a kyselou okurkou – 169 Kč
Filet z mořského vlka s citrónovou redukcí a bramborovým pyré – 299 Kč
Hovězí stroganoff se steakovými hranolkami – 299 Kč
LOKALITA CELETNÁ ULICE
PIVOVAR U SUPA
Celetná 563/22, Praha 1
Polévka:
Hovězí vývar s vaječnou sedlinou a zeleninou – 57 Kč
Hlavní jídlo:
Moravský vrabec, špenát, bramborový knedlík – 175 Kč
Zeleninový salát s pečeným balkánským sýrem v sezamu – 175 Kč
PASTA FRESCA
Celetná 11, Praha 1
Polévka:
Karotková polévka – 85 Kč
Hlavní jídlo:
Ravioli plněné ragú z telecího masa a sušené šunky s omáčkou z rajčat – 338 Kč
Filet mignons s omáčkou z vína Chianti, cuketou a pečenými brambory – 495 Kč
LOKALITA SENOVÁŽNÉ NÁMĚSTÍ
BRASSERIE THE JULIUS
Senovážné náměstí 939/3, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Denní polévka – 85 Kč
Předkrmy:
Tatarák z hovězího masa s majonézou, kapary, topinky z bílého chleba – 140 Kč
Hlavní jídlo:
Jelení burger v jemné housce s rozpečeným sýrem Brie, karamelizovaná cibulka, rukola, hranolky, brusinkový dip – 290 Kč
Kuřecí prso supreme, pyré z pečené dýně, brambory, cukrový hrášek, lanýžová vellutata – 290 Kč
Pomalu pečený vepřový bok, uzená bramborová kaše, konfitovaný česnek, silná masová šťáva, cibulka – 280 Kč
Opečený tuňák v sezamu, salát s quinnou, avokádo, kukuřice, karotka s ředkvičkami, dresing z mučenky a zázvoru – 290 Kč
Pasta Arrabiata, rajčata, olivy, kapary, česnek, trhaná mozzarella, nakládaná bazalka, strouhaný sýr Pecorino – 280 Kč
Dvouchodové menu:
Denní polévka a hlavní jídlo si vyberte dle vaší chuti – 315 Kč
Dezerty:
Malinová pěna s bílou čokoládou – 140 Kč
Vanilková zmrzlina se slaným karamelem – 90 Kč
Něco zdravého:
Listový salát, čerstvá zelenina, domácí dresink – 210 Kč
Extra losos – 110 Kč
Extra kuře – 70 Kč
ZEM PRAGUE
Hotel Andaz, Senovážné náměstí 976/32, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
Předkrmy:
Šmirgustovka, Uzená plec, Papriková klobása, Křepelčí vejce – 210 Kč
Zapečená brambora, Camembert, Tvaroh, Pažitka – 210 Kč
Hlavní jídlo:
‘Španělský ptáček¨, Kyselé okurky, Vejce, Stříbrné cibulky, Párek, Rýže – 395 Kč
Pečený Celer v solné krustě, Podmáslí, Lanýžová majonéza, Lískové ořechy, Libeček – 375 Kč
Dezert:
Sakura mochi, Yuzu, Jahoda, Matcha zmrzlina – 210 Kč
LOKALITA JINDŘIŠSKÁ ULICE
RESTAURACE TISKÁRNA – JINDŘIŠSKÁ
Jindřišská ulice 940/22, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
ZELNÁ POLÉVKA S KLOBÁSOU – 45 Kč
Hlavní jídlo:
KUŘECÍ ŘÍZEK V SÝROVÉM TĚSTÍČKU, brambory, salát coleslaw – 189 Kč
PEČENÝ VEPŘOVÝ BOK na česneku, smetanový špenát, šumavské knedlíky – 189 Kč
LINGUINE S MOZZARELLOU, rajčatovou omáčkou a bazalkou – 179 Kč
Speciální tip:
TELECÍ MEDAJLONKY S OMÁČKOU B?ARNAISE, brokolice na másle, pečené americké brambory – 219 Kč
ŠPEJLE – BISTRO a TAPAS BAR
Jindřišská 937/16, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Nabídněte si z našeho špejlového baru:
Účtovat vám budou podle počtu nasbíraných špejlí 33 Kč / ks
LOKALITA PRAŽSKÁ MASARYČKA
MASARYČKA
Masarykovo nádraží, Havlíčkova 1014/2, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:30 hodin.
Polévka:
Čočková s párkem – 59 Kč
Předkrmy:
Šopský salát – 65 Kč
Hlavní jídlo:
Flíčky s hříbkovým ragú, rukolou a sýrem Grana Padano – 165 Kč
Vepřové maso v mrkvi s pažitkovým bramborem – 169 Kč
Smažený kyjevský řízek, bramborová kaše, listový salát – 175 Kč
Pečené baby kuřátko s hráškovým pyré a máslovou zeleninou – 229 Kč
LOKALITA NA FLORENCI
GREENTABLE – BISTRO
Florentinum, Na Florenci 15, Praha 1
GREENTABLE – GASTRO LOUNGE
Florentinum, Na Florenci 15, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:45 hodin.
Předkrmy:
Květákový krém s parmskou šunkou a máslovými krutony – 125 Kč
Hlavní jídlo:
Mořský ďas v máslové omáčce se slávkami, citrusy a zeleninou – 625 Kč
Grilovaná chobotnice s pěnou z pečených paprik, quinoa salsa a demi glace – 655 Kč
Risotto s Périgord černým lanýžem – 325 Kč
Pečená křepelka s dýňovým pyré, fava fazolemi a bramborovými gnocchi – 445 Kč
Kuřecí roláda se smržovou omáčkou a mačkané brambory s guanciale – 425 Kč
Dezert:
Čokoládová pěna s ovocnou omáčkou – 165 Kč
LOKALITA OPLETALOVA ULICE
THE MONKEY BAR
Opletalova 21, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Bramborovo – porková polévka s křupavou slaninou – 100 Kč
Předkrmy:
Řecký salát – 130 Kč
Baba ghanoush s pita chlebem – 150 Kč
Hlavní jídlo:
Rizoto s krevetami, chery rajčátky, wakame – 230 Kč
Gnocchi v levandulové omáčce – 250 Kč
Vepřová quesadilla s pastou z červených fazolí, čedarem a nakládanou cibulí – 250 Kč
Kuřecí Tikka Masala s jasmínovou rýží a koriandrem – 220 Kč
Grilovaný mořský vlk v rajčatové omáčce s kapary a grilovanou polentou – 240 Kč
Dezert:
Monkey bar Tiramisu – 100 Kč
LOKALITA PRAŽSKÝ VÁCLAVÁK
PEONY ASIAN FUSION
Palác Koruna, Václavské náměstí 1, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Polévka kuřecí, japonský vývar s kuřecím masem a zeleninou, sezamový olej – zdarma k hlavnímu jídlu
Hlavní jídlo:
Vit Chien, křupavá kachna, restovaná zelenina, jasmínová rýže – 239 Kč
Chicken Karaage, kuřecí kousky na japonský způsobí, salát, koktejlová omáčka, jasmínová rýže – 229 Kč
Tom Yum Bo, thajská pikantní svěží polévka dvou chutí, rýžové nudle, hovězí, MOC, vietnamské bylinky – 219 Kč
Sushi:
Tiker Poke Bowl, kreveta v tempuře, avokádo, okurka, žlutá řepa, sýr, wakame, edamame, kukuřice, nori, koktejlová a teriyaki omáčka, sezam – 259 Kč
Red Snow Roll + Gunkan Wakame, máslová ryba, mango, rukola, krabí krém, pálivá a teriyaki omáčka, pažitka – 269 Kč
Nápoje:
Birell, pomelo&grep, 0,3l – 39 Kč
Pilsner Urquell, 12°, 0,3l – 39 Kč
RESTAURACE TALÍŘ
Václavské nám. 779/16, Praha 1
Každý všední den připravujeme polední degustační menu.
Polévka a tři degustační talíře se podávají mezi 11:00 a 14:00 hod.
Denní degustační menu:
Polévka – 36 Kč
Degustační talířek – 80 Kč
Denní menu:
Denní menu se podává mezi 12:00 a 14:00 hod.
Předkrm:
Lososový tataráček s koprovým cr?me fraiche, limeta, koriandr, bagetka – 237 Kč
Polévka:
Hovězí vývar s játrovou rýží, nudlemi a zahradní zeleninou – 55 Kč
Dýňový krém s kokosovým mlékem a koriandrem – 69 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí Cordon bleu s bramborovou kaší a okurkovým salátkem – 185 Kč
Pašerácké vepřové medailonky, bramborové tolárky s remuládou, sázené vejce – 195 Kč
Smažené květákové růžičky s vařenými pažitkovými bramborami a tatarskou omáčkou – 170 Kč
Plněné bramborové knedlíky uzeným masem, kysané bílé zelí a smažená cibulka – 175 Kč
Grilované filátko ze sivena na zeleninovém kuskusu s omáčkou beurre blanc – 210 Kč
LOKALITA ŠTĚPÁNSKÁ ULICE
ALCRON RESTAURANT
Hotel Alcron, Štěpánská 623/40, Praha 1
Předkrmy:
Ravioly – šalvějové máslo – dýně – ricotta – 145 Kč
Polévka z máslové dýně – 135 Kč
Hlavní jídlo:
Pečená kedlubna – slaná granola – bylinkové pyré – granaille – 250 Kč
Candát – batáty – zauzené švestky – rakytníková omáčka – 365 Kč
Kuřecí supreme – polenta – bazalka – citrón – kukuřice – smetana – 375 Kč
Rib-eye – gratinované brambory – bazalka – cibule – 785 Kč
Dezert:
Mandlová tartaletka, vanilková zmrzlina – 140 Kč
Rakytníkový sorbet – 70 Kč
Navíc můžete využít i nabídku A LA CARTE v odkazu ZDE
LOKALITA VODIČKOVA ULICE
BOHEMIA GOOSE
Vodičkova 682/20, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:00 hodin.
Polévky:
Bramborový krém se slaninou – 59 Kč
Výběr polévek z našeho stálého menu za zvýhodněnou cenu – 59 Kč
Hlavní jídlo:
Svíčková na smetaně, houskový knedlík, brusinky – 179 Kč
Trhaný přeštický čuník na restovaných bramborách se sázeným vejcem – 179 Kč
1/2 Pečeného kuřete, nakládaná zelenina, pažitkové brambory – 175 Kč
Kuřecí nudličky s HOI-SIN omáčkou, pórkem a jasmínovou rýží – 179 Kč
Steak z vepřové krkovice, šťouchané brambory, restované žampióny – 179 Kč
Dezert:
Dezert dle denní nabídky – 69 Kč
GARDEN´S RESTAURANT
Vodičkova 35, Praha 1
Polévky:
Polévka z červené čočky s kajenským pepřem, zakysaná smetana, čerstvý koriandr – 155 Kč
Předkrmy:
Hovězí carpaccio, olivy taggiasche, parmezán, rukola, pečivo – 325 Kč
Tatarák z daňka, lanýžové perličky, lanýžový olej, parmezán, pečivo – 325 Kč
Smoukovaná hovězí roštěná, yuzu okurka, perlová cibulka, dijon majonéza, piklovaná hořčičná semínka – 325 Kč
Hlavní jídlo:
Dančí ragú na červeném víně, estragonové krokety, lardo, lesní houby, pálená šalotka – 445 Kč (3 chodové menu 670 Kč)
Šafránové risotto, restované kalamáry, parmezánový crumble, prach z černých oliv – 455 Kč (3 chodové
LOKALITA NÁRODNÍ ULICE
CAFÉ LOUVRE
Národní 22, Praha 1
Polévka:
DRŮBEŽÍ POLÉVKA S MASEM A NUDLEMI, 0,25l – 59 Kč
VELKÁ KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA SE ŠAFRÁNEM, máslové krutóny, 0,4l – 99 Kč
VELKÝ HOVĚZÍ VÝVAR S JÁTROVÝM KNEDLÍKEM A ZELENINOU, 0,4l – 79 Kč
Hlavní jídlo:
HOVĚZÍ KOSTKY NA ČESNEKU, špenát, bramborové knedlíky, 150g – 179 Kč
POMALU PEČENÉ VEPŘOVÉ KARÉ NA ROZMARÝNU, máslová karotka, vařené brambory, 150g – 189 Kč
KUŘECÍ PRSÍČKA SOUS-VIDE, žampiónové ragú, bramborová kaše, 150g – 199 Kč
ZELENINOVÉ KARI S PEČENÝM LILKEM, těstoviny z rýžové mouky, 350g – 169 Kč
SPECIALITA – SEKANÉ RYBÍ BIFTEČKY (z tuňáka a lososa), grilovaná zelenina, pečené brambory, avokádová salsa, 200g – 199 Kč
NEJVÍCE ŽÁDANÉ – VELKÝ HOVĚZÍ GULÁŠ, karlovarské knedlíky, 180g – 269 Kč
NEJVÍCE ŽÁDANÉ – SVÍČKOVÁ PEČENĚ NA SMETANĚ, houskové knedlíky, brusinky, 200g – 269 Kč
NEJVÍCE ŽÁDANÉ – SMAŽENÉ KRŮTÍ ŘÍZEČKY V SEZAMOVÉ STROUHANCE, vídeňský bramborový salát, polníček, 180g – 269 Kč
KOZLOVNA U PAUKERTA
Národní 981/17, Praha 1
Polévka:
Gulášová polévka – 50 Kč
Hlavní jídlo:
Španělský ptáček s dušenou rýží, 150g – 192 Kč
Pomalu pečená vepřová krkovice, glazovaná mrkev, šťouchané brambory, 150g – 182 Kč
Lasagne s kuřecím masem, špenátem, smetanou a parmazánem, 280g – 195 Kč
RESTAURACE TISKÁRNA – NÁRODNÍ
Národní 39, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
ZELNÁ POLÉVKA S KLOBÁSOU – 45 Kč
Hlavní jídlo:
KUŘECÍ ŘÍZEK V SÝROVÉM TĚSTÍČKU, brambory, salát coleslaw – 189 Kč
PEČENÝ VEPŘOVÝ BOK na česneku, smetanový špenát, šumavské knedlíky – 189 Kč
LINGUINE S MOZZARELLOU, rajčatovou omáčkou a bazalkou – 179 Kč
Speciální tip:
TELECÍ MEDAJLONKY S OMÁČKOU B?ARNAISE, brokolice na másle, pečené americké brambory – 219 Kč
Polední menu na Pražských Příkopech
podporuje:
HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.
Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.
Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.